Türksel Hoca ile Fırçalar Çantada Dişler Yolunda”

Türksel Hoca ile  Fırçalar Çantada Dişler Yolunda”

İHH Derneği Ankara Şubesiyle ortak yürütülen program çerçevesinde İHH Yetim Kolunun organizasyonunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Yenimahalle Gençlik Merkezine anneleriyle getirilen yaklaşık 70 kişilik yetim çocuk grubuna toplu florlu jel ve florlu verni

İLK DEFA KIRIKKALE’DE KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDE BAŞLATILAN VE SON 7 YIL İÇİNDE ÜLKEMİZİN PEK ÇOK KENTİNE YAYILAN “FIRÇALAR ÇANTADA DİŞLER YOLUNDA” PROGRAMI, ANKARA GAZİ MAHALLESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR TÖRENLE YENİ BİR AŞAMA KAYDETTİ.

Türksel Hoca ile “Fırçalar Çantada Dişler Yolunda”

İHH Derneği Ankara Şubesiyle ortak yürütülen program çerçevesinde İHH Yetim Kolunun organizasyonunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Yenimahalle Gençlik Merkezine anneleriyle getirilen yaklaşık 70 kişilik yetim çocuk grubuna toplu florlu jel ve florlu vernik uygulaması gerçekleştirildi.

İHH VE ÜÇ ÜNİVERİSTE BİRLİKTE

İHH Ankara Şubesinin Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünden resmi istemiyle gerçekleştirilen program çerçevesinde Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2. ve 3. Sınıf öğrencileriyle birlikte Gazi ve Hacettepe Üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakülteleri öğrencileri ortak performans gerçekleştirdiler.

ÇÜRÜK DİŞ KALMAYACAK

Yaklaşık bir buçuk saat süren programda, önce eğlendirilen ve ardından toplu florlu jel uygulamasıyla diş fırçalama egzersizi yapılan yetimlere mutlu zaman geçirtilmeye çalışıldı. Uygulamanın devamında muayeneleri de yapılan çocukların çürük riskli olanlarına Voco Firması tarafından hediye edilen florlu vernikler de uygulandı.

YETİM ÇOCUKLARA HER AY 1 DEFA UYGULANACAK

İHH Ankara Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı programda, florlama sonrasında, Diş Hekimliği öğrencileri tarafından alınan hediyeler de dağıtıldı. Prof. Dr. Türksel Dülgergil, bu tip uygulamaların İHH organizasyonu ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünün bilgisi dâhilinde Ankara’daki yetim çocuklara her ay 1 defa tekrarlanmasının planlandığını ifade etti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!